За КТБ

Не разполагам с данни и не мога да преценя какво става с КТБ. Мога само да съдя по резултата - кой губи и кой печели от този цирк?! Засега не е ясно. И до броя труповете. Засега няма такива.
Според мен този дето уж е негова банката ще умре и ако има чест и достойнство, поне малко нещо останало му българско ще напише инфото и ще го пусне по торентите да се разпространи за минути. Това, че е скрил инфото в някакъв сейф няма да го спаси и всички чужди разузнавания ще знаят какво е станало освен потърпевшите.
Доколкото разбирам КТБ е била нещо като финансова пирамида, с която са плащани държавните разходи - пенсии, осигуровки, здравната каса, ток, чиновнически заплати и бикините на любовниците на "държавните мъже".
Не мисля, че са 4 млрд. парите, които липсват. Мисля, че са поне двойно повече защото ако беше така досега щяха тихомълком да ги възстановят от спестеното от банички.
Те всъщност не липсват, а просто не са влезли. Похарчени са на кредит въз основа на предположения от минали данни. Но както цял свят знае Бай Ганьо не е силен по сметките.
Миналите данни са трите източника на пари, които финансират България според мен и които ги е хванала липсата последните години.
1. руско-турските пари,  с които се изкупува черноморието и Родопите. и двете страни дефакто са във война.
2. парите от наркотрафика
3. емигрантските пари. кризата удари яко, децата порастнаха. дъртите измират. парите съответно намаляват.
Така че това, което се случва с КТБ си е съвсем закономерно и ще бъде последвано и от други банки. Просто държавата обяви фалит ...

Коментари

Популярни публикации