Валутният борд

Между другото дори и от тъпата мъртва България има още едно последно нещо, което могат да изцоцат руските мародери. Банката КТБ ще ви стори като невинна шега в сравнение с това нещо. За валутния борд говоря. Реалният курс според мен 10 лв. за 1 евро, може и да е повече вече. Ама вие всичко си знаете, така че няма какво да ви го рисувам пък и то нали има партии, сигурно им го пише в предизборните обещания.
След като го написах това във фръцбук профила си ми опонираха, че ако курса е десет към едно към България ще потекат реки от мед и масло понеже вече имало експорт, курорти и бля бля.
Това с меда и маслото е така при условие, че България има нещо!
Например има нефт, хубави жени за ебане, ноу-нау, инфраструктура за светкавично производство на неща и т.н., но пък тогава курса нямаше да е такъв защото той точно това означава. Валутният курс е цената на една валута, респ. на държавата.
Например, да кажем  Пешо е велик финансов гений нямащ нищо общо с терористичната организация БСП, по някаква космическа случайност неоткраднат от Уолстрийт все още да му използват гения, а са го оставили да го видят как в България от нула долара капитал 1989г е натрупал досега 100 млн. долара продавайки компоти от ябълки на световния пазар.
И така Пешо продава компоти по едно евро парчето.
Обаче дори и при курс десет лева за евро Пешо пак ще продава компотите по едно евро защото както и преди купува ябълките за компотите, машините с които затваря компотите и нефта с който вари компотите все с евро.
Не ме разбирайте погрешно. Аз предпочитам целия свят да говори на български и долара да се казва лев. Сигурен съм, че с "да ти еба мамата", в модерния и вариант "да ти еба генерала" мога да задвижа каквото и да е производство и пазар обаче реалността е друга и вие я знаете по-добре от мен.
Работата с курортите, почивката действително е атрактивна. Особено бетонния ад по черноморието пренаселен с бели негри. Само че е атрактивна колкото е атрактивен и плоския данък от 10%.
Защото той дествително е атрактивен. В повечето европейски страни е между 25% и 60%. На мен кръв ми капе от сърцето, когато трябва да дотирам испанската хазна.
Обаче както виждате никой не инвестира в България, та дори и аз.
Това е така защото никой не инвестира в държава където можеш да изчезнеш на улицата яко дим. Където очеваден престъпник като Сотир Цацаров е гладен прокурор и от глад може да налапа една цяла банка с едно телефонно обаждане, демек да окраде цялата държава. Където има 150 неразкрити поръчкови убийства и още поне пет хиляди за които изобщо не сме чували.
Не че не са разкрити! Те убитите много добре си знаят кой ги е убил, както и убийците много добре знаят кого са убили и най-вероятно и милицията го знае обаче за нас, потенциалните жертви дето им плащаме заплатите си остават неразкрити. Казвам жертви понеже се видя последните 27 години, че не ставаме за убийци. Аз лично още когато бях войник дадох обет, че никога няма да убивам. Така че дори и петорника на Путин да стане премиер на България с пръст няма да го пипна. Те милицията хубаво са си сменили надписите с полиция ама са забравили да сменят портретите на Ленин в офисите си.
Защото работата е така от време оно - първо сменяш портретите в главата си, после и по стените и чак тогава правиш плосък данък 10%.
Защото както е казал Св. Йоан Златоусти тая работа без смяна на чутурите няма да стане.
В Европа знаете предполагам, че няма такова животно като плосък данък.
Няма защото плосък данък се въвежда когато трябва едни хора да натрупат пари и после си въвеждат прогресивен за да пречат на другите да го направят.
То е игра на минимални прагове на приходи, твърди разходи и откриване на топлата вода с една дума.
Има едно предсказание на една италианска врачка още от 80-те години на миналия век, че ще дойде време българите да се молят за хляб на турците. Като гледам нещата и ако не стане някое чудо това време дойде.
Доколкото знам 2020г. европейските помощи спират, емигрантски пари намаляват защото дъртите измират, децата растат и т.н..
Моята надежда, че ще станем Европейски Щат още е на небето.
Технически дори и да сме част от ЕС , като гледам единствено турците имат топки да инвестират в България.
За Русия забравете. С окупацията на Крим те си подписаха смъртната присъда.
Достатъчно дълго живея на запад за да усещам нагласите на хората. А нагласата е, че им писна и този път ще карат докрай. В Русия нещата са по-спирала и само надолу. Амин.
Не искам да ви отчайвам пък и хора, които други ден са готови да гласуват на фалшиви избори, задействани от фалшиво правителство избрано от фалшив президент за да изберат отново тиква или оная седесарката, дето стана измекярка нищо не може да ги отчае, но да си знаете.
Така че, учете български! В Ада никой няма да разговаря с вас на английски!


Коментари

Публикуване на коментар

Популярни публикации