България

Погледната отстрани България прилича на лудница, в която лудите са арестували докторите, облекли са им мантите и се опитват успешно да ги лекуват с електрошокове, клизми и хомеопатия ...
България в момента се намира на кръстопът, но който и път да хване човек все стига до края. Той е известен и никому интересен. Въпросът е какво правим по пътя?!
Ние вървим по пътя, откриваме цветя за да ги отглеждаме и им се любуваме! А не за да ги късаме.
Вглъбени в ежедневните си неволи българите си мислят, че имат проблеми.
Но проблем е детето ти да е болно от рак и да знаеш, че утре ще умре. Или тиква премиер.
Това наистина е проблем, а не Топлофикацията! Докато човек е жив няма проблеми.
Покрай дребните си забавления да псуват световната конспирация и убиват бежанци българите са забравили, че простите неща не са за прости хора! Като например, че всяка дума е хвърлен камък!
Даже и в Библията го пише "В началото бе словото".
Думите се пораждат от мисли. Хубавите мисли раждат хубави думи и обратно. Мислите пък са дрешките на образите. Обаче образите са реални за разлика от думите, които са прах във вятъра. Неправилно подхвърлената дума, е като неправилно хвърлен камък. Може и да не стигне целта, а да се върне при автора си или да удари, когото не трябва.
Затова умението да си служи с думите не се дава на всеки.
Защото който го е страх да живее по-добре да си намери някое красиво дърво и да се обеси отколкото да хаби въздуха на хората, на които им се живее.
Ако някой си мисли, че единствените сигурни неща са смъртта и данъците, греши. Чух, че щели да ги отменят.
Любовта е единственото сигурно нещо. Тази, която е създала света с една единствена дума "Да бъде Светлина".
Ние се раждаме в океан от любов, ние живеем сред океан от любов, ние никога не напускаме този океан любов! 
Не го бъркайте с това, което хората разбират под думата любов. Обикновенно става въпрос за жажда за притежание.
България е там, където е стъпил българин! За 5-те си хиляди години път, българския клан убедително е доказал, че може да оцелява навсякъде и при всякакви условия.
България е духовна конструкция бе хора. Образ! Тя си съществува на небето откакто свят светува и ще съществува докато свят светува.
Образите не умират. Те са вечни. Но могат да отслабнат. Ние сме само физически носител на този образ. Но всяка дума хвърлена срещу България го отслабва.
В момента България е пръсната по целия свят. Защо бъркате нещата?! Това е само миг от пътя. Трансформация. Метаморфоза. Смъртта на какавидата е раждането на пеперудата...
Това че на една тиква има етикет премиер не я прави премиер, както много добре го знае всеки нормален човек. Пак си остава тиква.
Това, че отгоре на университета пише Университет, не го прави Университет бе хора. Университет може да се направи на всяка полянка. 
Университетът също е духовна конструкция. Образ. Нещо живо. Правят го преподавателите заедно със студентите и всички светли умове на човечеството. Във всекидневното си общуване,  изпити,  въпроси, отговори, преливане на идеи. Между тези, които вече ги няма и тези, които ще ги наследят. Хората, които са любознателни го правят.
Това, че на една църква отгоре има забучен кръст не я прави Църква. Вярата на хората я прави Църква. Които вярват, че на това място могат да получат омиротворение, опрощение и любов. Да съхранят тази вяра от тези, които вече са били на това място, за да я предадат на тези, които ще дойдат. Аз макар и да не съм вярващ в християнския смисъл на думата си имам не една, ами две Църкви. Църквата "Св.Петка" в Пловдив и планината Пирин. Това са двете места, които винаги, когато имам възможност посещавам.
България се е съхранила досега благодарение на народните будители, а обратното на народни будители е съвецки помаци. България е много зле в момента поради простата причина, че съвецките помаци са много повече от народните будители.
Просто като гъз. Това е война! И не е от вчера или оня ден, а от сто и кусур години. И не е гражданска война защото съвецките помаци не са българи, а е отбранителна война.
Срещу едни хора дето оня ден излязоха от землянките.
Но въпреки това ...
Красотата ще спаси света, ако глупоста не го затрие първа!
С думичките ...

Коментари

Популярни публикации