Войните

От войната по-лошо няма!

Карл фон Клаузевиц  е казал “Войната е продължение на политиката с други средства.” Никой не харесва провалени преговори, така че работата е ясна. Войните в днешно време се водят със сухи цифри, но затова пък жертвите са много повече.

Гледам коментирате из нета за бомбардировките в Сирия и не мога да са начудя, хора които не са били на война, по които никога не е стреляно, не са им убивали децата пред очите откъде се извъдиха всичките такива огромни военни експерти?!

Но и това е казано.
Казал го е Радой Ралин - "Едни дрънкат оръжие, други дрънкат пари, а ние само дрънкаме!"

Досега никой не е успял и няма да успее с ракети да накара кокошка да снася яйца! При това златни. Като мерцедес, кока-кола или барута...

"Разбира се, тук, както при обикновените, честните войни, съществуват стратегически пунктове. Както в шаха сигурно има квадратче, което е по-важно от останалите. Това квадратче беше Сътън. Той бе квадратчето, което трябва да се завладее и задържи. Той е пешката, която пречи на победния ход на офицера и топа. Затова и двете страни са го взели на прицел и съсредоточават силите си… и когато едната от страните е готова, когато спечели съвсем малко предимство над другата, кръвопролитието ще започне."
"Отново и отново" Клифърд Саймък

Коментари

Популярни публикации