chitanka.info

Аз съм в основата на съществуването на chitanka.info и по точно едно сляпо момче виктор, не му помня фамилията, собственика на bezmonitor.com. 
Бях направил огледала на неговия сайт и на научно-фантастичната библиотека на Св. Минковски на един от моите сайтове bgway.com, вече несъщуствуващ. библ. на минковски я събрах от целия нет, че му беше пръсната. 
После момчетата от читанка и идея си нямам кои са, свалиха от моя сайт книгите и я направиха читанката.
Огромно благодаря за техния труд! Спомням си, че се засрамих от себе си, че се учудих, че слепите четат и затова инсталирах линкс, говорящата прогарама, вързах си очите и една цяла нощ се правих на сляп разхождайки се по моите сайтове. 
Тогава имах много. Оказа се, че не са ок за слепи и съответно ги преработих. Отне ми един месец труд. Но и една година да беше пак щях да го направя защото си заслужава особено в епохата на ютуб, докато има поне един човек да чете на български та дори и да е сляп. 
В момента има в странство около 2 милиона българи, значи поне 500 хил. деца, на които единствената връзка с България им е сайт като читанка. Няма къде другаде да четат на български ако изобщо го знаят понеже при тиква премиер не искам и да си представя какви са журналистите...

Коментари

Популярни публикации